Ingredienten

  • 2kg verse tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 dl witte wijn
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 4 el basterdsuiker
  • olijfolie

Bereiding

Varieer de ingrediënten naar smaak.

Bereidingstijd ca. 3 uur.

Het resultaat is ongeveer 0.5 liter saus.

  • neem een grote pan
  • snij de uien, knoflook en het pepertje
  • fruit de uien, knoflook en het pepertje in de olijfolie
  • snij de tomaten in partjes
  • voeg de witte wijn en kruiden toe (komijnpoeder, paprikapoeder, laurierblad, mosterd)
  • voeg de tomaten toe en breng het aan de kook
  • laat het inkoken tot de helft á twee-derde van het originele volume
  • zeef de saus
  • breng de gezeefde saus weer aan de kook en voeg mosterd, worcestersaus en basterdsuiker toe
  • bindt de saus met maizena tot deze voldoende dik is