Turkse pizza

Bron

Eigenlijk weten we niet meer waar we dit recept vandaan hebben. Na diverse keren is het ontwikkeld tot onderstaande recept.

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 400 gr meel
  • 25 gr margarine
  • 10 gr droge gist
  • 1,5 tl zout
  • 90 ml water
  • 90 ml melk
  • 1 tl suiker

Voor de vulling:

  • 300 gr gehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • peterselie
  • 1 paprika
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 el olie
  • 100 ml water
  • zout
  • 2 tl Harissa (hot chili pasta, o.a. te koop bij AH)

Voor de topping:

  • bereid diverse soorten sla, paprika, ui etc. voor om per persoon de pizza "af te maken"
  • (veel) knoflooksaus

Bereiding

Het deeg:

  • meng het deel en laat het ca. 45min. rijzen
  • rol het deeg heel dun uit en laat het nog even na-rijzen
  • onze ervaring is het prettigst als je niet 1 ronde pizza per keer bakt, maar 2 kleinere half-ronde pizza's per keer. Dat eet makkelijker en zorgt ervoor dat per ronde 2 personen eten hebben.

De vulling:

  • bak het gehakt een beetje voor (hoeft niet gaar te zijn, dat komt wel in de bbq)
  • men het met de ingrediënten tot een smeerbare pasta
  • smeer de vulling vlak voor het bakken op het deeg

Het bakken:

  • bereid de BBQ voor op het bakken van pizza. Zorg dat steen goed voorverwarmd is
  • stook de BBQ hoog op; een weber haalt makkelijk 200C, een Green Egg kan je tot 350C veilig opstoken
  • strooi wat meel op de steen voordat de pizza erop gaat
  • leg het met vulling ingesmeerde deeg op de steen
  • laat de pizza bakken totdat het deeg bruin is. Bij een Egg op 300C is dat ongeveer 7 minten, een weber op 200C zal ongeveer 10 minuten duren.

Serveren

Serveer de gebakken pizza's met de topping en knoflooksaus.