foto lam op bord

Bron

De basis van dit recept komt uit Allerhande. Er zijn twee recepten die sterk op elkaar lijken:

Ingredienten

foto lam

  • 1 lamsrack
  • ca. 100gr zongedroogde tomaten
  • 3 el balsamico azijn (of crema di balsamico)
  • 1 teen knoflook
  • 2 el vloeibare honing (of 2 el lichtbruine basterdsuiker)
  • 1 tl verse thijm (of 2 el rozemarijnnaaldjes)
  • 1 el (olijf-) olie

Bereiding

  • hak de tomaten en kruiden fijn
  • meng alle ingredienten voor de tomatenjam
  • laat de lamsrack minimaal 1 uur marineren in ca. een kwart van de jam
  • bereid de bbq voor op indirect grillen, plaats een waterbak in het indirecte deel
  • zet de lamsrack boven direct voor aan beide zijden even aan; 1 minuut per kant is genoeg
  • plaats de lamsrack op het indirect deel boven het water
  • gaar het vlees op een temperatuur van ca 200C tot de kerntemperatuur 63C is. Dit duurt ongeveer een uur
  • neem het vlees van de bbq en pak het in aluminiumfolie in
  • Laat het vlees nog even doorgaren tot een kerntemperatuur van 68C