Deze droge rub is lekker voor bijvoorbeeld spareribs.

  • 2 eetlepels esdoornsuiker (of bruine suiker)
  • 1 eetlepel paprika
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel chipotle (of cayennepeper)
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel selderijzout
  • ¼ theelepel komijn
  • ¼ theelepel kurkuma

Bron: Steven Raichlen.

Dit kruidenmengsel gebruik ik voor de droge rubs, vooral voor pulled pork. Afhankelijk van het doel kan er gevarieerd worden met de verhoudingen en kunnen er andere kruiden gebruikt worden.

 

  • 50g bruine basterd suiker
  • 25g paprikapoeder
  • 3el zwarte peper
  • 4el grof zout
  • 3tl knoflookpoeder
  • 3tl uienpoeder
  • 3tl selderijzaadjes (laat ik vaak weg)
  • 1.5tl cayennepeper

Meng het kruidenmengsel en zorg dat de suiker helemaal fijn is gemalen (geen klontjes meer).

Mits droog, donker en luchtdicht bewaard blijft het mengsel maanden goed.